بسم الله الرحمن الرحيم

* Dari Mushaab bin Saed, dari ayahnya, dia berkata: Rasulullah SAW. bersabda: “Orang yang terpilih di antara kamu sekalian adalah orang yang belajar Al-Quran dan mengajarkannya kepada orang lain” (Hadis Sunan Ibnu Majjah Jilid 1. Hadis Nombor 0213) *

Yayasan Al-Baghdadi

Yayasan Al-Baghdadi adalah merupakan salah satu program sosial korporat yang telah diilhamkan bagi membantu golongan asnaf dan yang tidak berkemampuan.
 
Melalui Yayasan Al-Baghdadi ini, pendidikan Al Quran secara PERCUMA dapat di anjurkan kepada golongan sasar iaitu saudara baru, anak-anak yatim dan orang asli.


Yayasan Al-Baghdadi
Yayasan Al Baghdadi telah ditubuhkan pada16 November 2011 di Kuala Lumpur dan beroperasi secara rasmi pada 1 April 2012. Sehingga kini, Yayasan Al-Baghdadi telah melaksanakan banyak program-program bagi membatu golongan asnaf dan yang memerlukan. Antara program-program yang telah dilaksanakan ialah:-
  • Program di Thailand
  • Program di Pusat Dakwah Serantau Kajang
  • Program bersama peserta dialisis di Selangor
  • Hikmah Centre
  • Wakaf Al-Quran dan banyak lagi.
Bagi memudahkan masyarakat menyumbang di Yayasan Al-Baghdadi, pihak pengurusan telah melantik amil-amil di seluruh negara bagi membantu pengumpulan dana.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:
Yayasan Al-Baghdadi
No 1-86, Jalan Prima SG3,
Taman Prima Gombak,
68100 Batu Caves,
Selangor D.E.
Tel: 03-61870187


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...